Ζυμαρικά
Στην παραδοσιακή διατροφή των Ελλήνων τα ζυμαρικά αποτελούσαν ένα σπουδαίο κεφάλαιο. Ανάμεσα στις διάφορες άλλες τακτικές τροφές που περιλαμβάνονται απαραίτητα στο διαιτολόγιο τους, ανήκουν και τα παραδοσιακά ντόπια ζυμαρικά (τραχανάς, χυλοπίτες, λαζάνια, δίπλες, μακαρόνια στριφτά, τριφτιάδες). Η παρασκευή τους ανέκαθεν γινόταν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, συνήθως μετά τους θέρους και τα αλώνια και απαιτούσαν συγκεκριμένα υλικά.«Ως ζυμαρικά χαρακτηρίζονται τα προϊόντα που παρασκευάζονται .....
(04/05/2015)
|